16-08-2016

Glutenfri bagels bagt med gær

Blev inspireret til at lave skønne bagels til frokost - madpakken.

Noget af det jeg tit oplever efter at jeg ikke spiser gluten er at jeg godt kan savne en rigtig god og lækker sandwich.

Jeg har lavet 2 opskrifter. En med gær og en med bagepuvler. Synes faktsik nok selv, at den med bagepuvler er den bedste men det kan du jo selv bedømme - prøv dem begge:

Opskrift på bagel med gær:

25 g gær

3 dl. lunken vand

20 g. loppefrøskaller - lad det stå i 5 min.

2 spsk chiafrø

2 spsk. honning

40 g. havremel

170 g. rismel

25 g. tipokamel

30 g. majsstivelse

1 tsk. salt

Du får en meget fast dej - det skal den være.

Sæt den på køl i 30 min.

Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir og tryk dem ud.

Kog dem i ca 90 sek. og kom dem derefter op på din bageplade.

Pensel med pisket æg og drys med de kerne du ønsker.

Bages ved 200 grader i 25 min.