11-08-2016

Mangosalat med grøntsagslasagne, "Jeg elsker dig" - boller og frisk frugt

Madpakken skal være dejlig at se frem til.

Da jeg var skolelærer elskede jeg min middagspause, sammen med skønne kollegaer. Var tit interesseret i alle de andres madpakker - de så spændende ud, og tit var det jo bare rester fra aftensmaden som blev varmet op.

Jeg slår et slag for at vi tænker det ind - altså det at bruge rester. Det mindsker madspild, det er lækkert, og det bliver meget mere alsidigt.

Her er en lækker madpakke!

 

Mangasalat:

1/2 rødt spidskål snittes fint

blandes med små salat blade - jeg havde fundet en øko-blanding i Rema

suger snaps snittes på den lange led, så man ser de fine ærter

1 mango skæres ud i stykker

en god håndfuld mandler svites på panden i lidt olie og salt

tilsidst kommer du lidt frisk revet parmesan over

toppes med lidt olie.

 

Grøntsagslasagne:

2 aubergine skæres på langs, lidt olie og salt puttes på og grilles ved 240 grader

1 stort løg svites i en gryde

1 hel hvidløg presses - altså et hel løg med mange "fed" - havde stadig et fra Tyrkiet Cool

1 tsk. chili

800 g god oksekød svites med

1 spsk. oregano

1 spsk. basilikum

en dåse øko tomater

en dåse tomatpure

ca. 7 dl mælk

200 g røde linser

salt

peber

Lad det hele simre i ca. 30 min.

Læg så først kød, derefter dine auberginer som "pastalag" og derefter revet ost. Jeg fik ialt 3 lag.

Jeg lavede det om eftermiddagen, og puttede det blot ind ved 200 grader i ca. 30 min lige inde vi skulle spise det.

Smagte fantastisk, og var meget mættende.

Vi havde til 4 personer til aftensmad, stor - som i kæmpe frokost til den sultne dreng, frokost til mig i dag. Her er altså en portion - aftensmad til 2 dage.

"Jeg elsker dig" boller finder du opskriften på i et tidligere indlæg!

Længe leve dejlige madpakker!