11-08-2016

Glutenfrie "Jeg elsker dig" boller

Disse boller er blevet til udfra at jeg ved mine unger elsker fødselsdagsboller.

De er lidt søde, luftige og smager fantastisk. De er stadig gode her på 2. dagen, men smager også super hvis du lige rister dem let.

Jeg er givet mine unger et par stykker med i madpakken - der skal også være plads til noget godt!

Opskrift:

5 dl. lunken mælk

100 g smør smeltes sammen med mælken

50 g. gær

20 g. profiber - lad det hele stå i 5 min

100 g enten risengrød eller havregrød

tilsæt så følgende:

1/2 tsk. kardemomme

1/2 tsk. natron

15 g. xanthan gum

200 g rismel

50 g. tipokamel

150 g. urtekram bagemix - kan være andre melsorter - det var den jeg lige havde

1 tsk. salt

Hvis du har noget mel som er glutenfri - et bagemix så kan du også erstatte det med den mangde jeg oplyser.

Hæve i ca. 1 time

sæt dine boller på pladen og pensel dem med pisket æg. Jeg formede dem faktisk bare med min pensel.

Bagetid: 220 grader i ca 20-25 min. Kig til dem, de skal være godt gyldne.