08-08-2016

Glutenfri panini-brød eller bare flutes :), med spinatpasta og laks

Jeg blev inspireret til at lave paninibrød, da jeg havde fået købt en paninitoaster i Netto.

Jeg elsker selv panini med dejlig pesto og lækre tomater, men fandt hurtigt ud af, at man kan bestemt bruge sådan en til mange ting...

Her er opskriften på paninibrød:

7 dl. lunken vand

50 g. gær

30 g profiber

2 tsk xanthgum (kan undlades)

Lad det stå i 5-10 min.

2 spsk. god honning

100 g. fint rismel

100 g havremel

50 g kartoffelmel

50 g. boghvedemel

1 tsk. salt

Rør det godt sammen og lad det hæve i en time.

Lav derefter 2 eller tre flutes. Jeg formede dem lidt da jeg havde "klattet" dejen ud på min bageplade. Tag vand på hænderne og form dem forsigtigt.

Drys tilsidst med enten sesam eller hvad du ønsker.

240 grader i 40 min.

Du kan se brødet i ventre hjørne. Her er der lavet en sandwich af det.

Spinatpastaen er kombineret med laks vi havde fra en aftensmad, samt salat rester. Jeg toppede det op med lidt hvidløgsolie.

Pitabrødsopskrift finder du under opskrifter.