06-08-2016

Falafel med spinatsalat

Lækker frokost fyldt med proteiner -  også er det super nemt når aftensmaden fra igår kan bruges i madpakkerne!

Nogen vil måske være lidt tøvende med at begå sig ud i at lave sine egne falafler, men det er slet ikke så svært. Det kræver blot, at man får lagt sine kikærter i blød dagen inden, også er det ellers igang med krydderierne.

De SMAGER virkelig fantastisk!

Opskrift:

ca. 400 g. kikærter skal i blød natten over.

Tage dine udblødte kikærter og kør den igennem din blender/stavblender.

Tag din masse og bland nu følgende ingredienser i:

2 æg

2 fed hvidløg

2 tsk. spidskommen

Friske koriander, jeg brugte en halv plante af dem man køber i Føtex

1 tsk. salt

1 tsk. chiliflager

Tilsidst tog jeg min stavblender og kørte det rigtig godt igennem så jeg fik en ensartede masse.

Da den var lidt fugtug brugte jeg 4 spsk. glf. havregryn.

Stegning:

Varm  0,5 L rapsolie  op i en pande.

Form dine små falafler (jeg gjorde ligesom når man laver frikadeller)

Steg dem i dit olie

Vend dem rundt til de er gyldne og sprøde.

De smager himmelsk!

Spinnatsalat:

Friske spinatblade

Tomater

Agurk

Revet fris pamesam

Giv salaten lidt olie og salt.

Nem og super lækker frokost!