03-08-2016

Spidskålspesto, danske tomater og dansk lam fra Mols

Når lækker aftensmad kan komme med i madpakken så bliver det ikke nemmere!

Her i huset går der ikke mad til spilde - hader at skulle smide mad ud!

Derfor bruger vi altid vores rester til dagen efter på vores madpakker. Så tænk det ind når du står og forbereder din aftensmad - lav lidt ekstra og du har super madpakker til dagen efter!

Super Sund Spidkålspesto:

Ca. et kvart spidskål skåret i små stykker puttes i din blender

Tilføj din gode oliven olie - blend det sammen - du skulle gerne få en jævn masse

2 stk. hvidløg

lidt citron

lidt salt

Frisk pamesan ca. 100 g.

en lille håndfuldmandler tilsættes til aller sidst.

Du kan nemt bruge denne pesto som dip til dine grønne sager!

 

Spidskål og blomkål stegt med løg, chili og gurkemeje:

Et løg skåret i fine stykker svittes på panden i olie

Tilsæt ca. 1 tsk. chiliflager og 1 tsk gurkemeje

Når løgene er klare tilsætter du dit fintsnittet spidskål og blomkål

Lad det blot stå på panden og rør i det indimellem - det skal stå ca. 15 min. Lad det endeligt ikke blive for mørt - der må gerne være bid i kålen.