Frokost og madpakker

29-08-2016

Lavede en halv portion boller og brugte den anden halve til pølsehorn - de blev super gode og er meget nemme at arbejde med.

Opskrift:

1 L. lunken vand

50 g. gær

40 g. loppefrøskaller

4 spsk. profiber

1 tsk. honning - lad det stå i 5-10 min

150 g. havremel

100 g. kartoffelmel

100 g. rismel

50 g. havregryn

1 tsk. salt

Lad det hæve i mindst 1 time

Derefter laver du dine boller. Tag dejen op med to skeer og læg det direkte på din bageplade.

Pensel med mælk og drys med havregryn.

Bag i 30 min ved 220 grader

23-08-2016

I weekenden skulle Marius afsted og spille en masse håndbold.

Aftensmaden skulle man selv have med den første dag og med de fantastidske YummiiYummi boxe så fik han varm mad til aften.

Det gode er at de holder den varme mad varm...Cool

Så kylling i karry med røde linser - myslibar med sukker og smør, opskriften findes under opskrifter og hedder "Myslibar ala godbid" - boller (venindebrød) - nødder og grønt.

Tror han både blev glad og mæt - ren luksus!

23-08-2016

De smager virkelig godt, også elsker jeg bare at kunne lave dejen dagen før.

Jeg er faktisk ikke så vild med picnic, kommer stort set aldrig sådan spontant afsted på dem, men når der er klassearrangement så er det jo bare om at få pakket madpakken og gøre det lidt hyggeligt.

Mathilde havde veninder til overnatning denne weekend. En af pigerne spiste ikke gluten, så hun var da heldig at være her hos os, hvor der stort set ikke eksisterer gluten.Cool

Opskrift på veninde-brødet:

Dag 1.

1 liter vand

25 g. gær

1 spsk. honning

30 g profiber

3 store spsk. husk - lad det stå i ca. 5 min

rør godt rundt og tilsæt dit mel.

100 g. kartoffelmel

100 g. majsmel

150 g. rismel

100 g boghvedemel

2 tsk. salt

Det hele skal have en godt tur på din røremaskine, derefter sætter du det på køl til dagen efter.

Dag 2

tag dejen og form boller med 2 skeer

pensel dem med med sammenpisket æg, hvis du gerne vil have drys på kan du gøre det.

Bages ved 220 grader i ca. 25 min.

 

 

 

16-08-2016

Jeg er virkelig fortaler af rester!

Aftensmaden så sådanne ud og det gjorde frokosten dagen efter også - mums det var lækkert!

Fyldt med gode proteiner, kulhydrater og grønne sager til de aktive teenager.

Opskrift på kyllingedeller:

400 g. kyllingefars

1 æg

5 spsk. glf. havregryn

3 spsk. chiafrø

2 revet løg

salt og peber

Lad det stå i køleskabet i 30 min.

Brug 0,5 L god rapsolie og put det hele i en gryde. Form dine deller og steg dem til de er gyldne.

 

Opskrift på kartoffeltærte:

Kog 400 g aspargeskartofler

Svits 2 løg og bacon på en pande imens

1 revet squask

1 skåret porre

1 pose revet mozzarella ost.

Smør dit tærtefad med olie

Put dine kogte og skåret kartofler i bunden så de dækker godt

Læg løg, bacon, porre og spuash på

Bland 4 æg med et bære creamfraich 38% salt og peber

Hæld denne blanding obver tærten og kom tilsidst dit ost på toppen.

Bag det hele i 40 min ved 180 grader.

 

 

 

 

 

16-08-2016

De smager helt vidunderligt - klart min favorit!

Nem dej - perfekt til madpakken, er super dagen efter de er bagt!

Opskrift3 dl. lunken vand

15 g. loppefrøskaller - lad det stå i 5 min.

170 g rismel

2 spsk. chiafrø

40 g. havremel

25 g. kikærtemel

3 tsk. bagepuvler

1 tsk. salt

Rør det sammen og sæt det på køl i 30 min.

Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir og tryk dem ud.

Kog i ca. 90 sek.

Kom på bagepapir og pensel med pisket æg, drys med de kerner du ønsker.

Bag ved 200 grader i 25 min.