Mine opskrifter

14-07-2017

Ferietid er også kagetid her i familien og alle sætter stor pris på de lidt mere gammeldags kager :)

Denne skønne mazarinkage kan man lave blot som den er, men man kan nemt tilsætte forskellige bær og frugter som man lyser.

Jeg vil selv igang med at eksperimentere med en nødde-karamelbund, opskriften får i selvfølgelig, hvis resultatet bliver godt - det tror jeg det gør!

Opskrift:

Pisk 4 æg

200 g sukker

vaniliekornene fra en god vaniljestang - det hele piskes luftigt og sukkerhvidt

300 g god marcipan rives eller skæres fint ud

200 g smør - bland marcipan og smør sammen til en jævn masse.

2 tsk. bagepuvler

180 g malede mandler vendes i den samlede masse.

Bages ved 185 grader i ca. 40 min.

Drys flormelis over eller mørk chokolade - det er dit valg!

 

14-06-2017

Det er nu de lækre rabarber farver haverne, så det er bare med at nyde!

Denne kage er hurtig og smager så skønt af sommer og sol!

600 g. rababer

200 g. sukker skal ligge og trække i ca. 40-60 min.

tilføj 2 spsk vaniljepuvler

1 spsk. kartoffelmel - ned i massen med din rabarber

170 g. mandler blendes - brug 100 g  som skal males helt fint til mel til kagen

150 g. blødt smør

65 g. havregryn

2 spsk sukker

det hele blandes godt.

Rabarberne ligges i formen og din kagemasse på toppen. Drys med mandler og 50 g. hakket hasselnødder på toppen.

Bag kagen ved 200 g. i ca.25 min.

Servere med vaniljeis, fløde eller hvad nu du elsker!

 

14-06-2017

Når jeg indimellem trænger til lidt godt men ikke for usundt, så er disse muffins skønne. Jeg har lavet dem i mine maxi-forme og fik ca. 6 stk. af denne portion.

Opskrift:

3 æg

2 dl sukrin guld - piskes rigtig godt sammen med æggene

3 spsk loppefrøskaller - lad massen stå i ca. 5 min.

50 g. kartoffelmel

2 tsk. bagepuvler

25 g. kakao

3 modne bananer

2 tsk chiafrø - kan undlades

50 g. havremel

Rør det hele godt sammen og fyld dine forme.

Bages ved 180 grader i ca. 40 min.

Jeg tog lidt mørk god chokolade på toppen

28-01-2017

Helt igennem en super lækker brownie, som er lavet på sunde sager og smager fuldstændig fantastisk!

Den er ret nem at bage - tager ikke lang tid, og kan opbevares i køleskabet i en del dage. God til at fryses og tages op, hvis man gerne vil have lidt i gemmeren til gode tider!🙂

Opskrift:

2 modne bananer

10 dadler

1 espresso

40 g. kartoffelmel

50 g mandelmel

40 g. kakao

100 g. hakkede mandler

100 g mørkt chokolade

75 g. kokossmør

2 tsk. bagepuvler

knivspids salt

Det hele røres godt sammen på din maskine. Tag din form og hæld massen op i formen som er beklædt med bagepapir.

Drys hakkede mandler eller hasselnodder over kagen.

Bages i 45 min. ved 165 grader

Smelt ca. 60 g mørk chokolade og hlæd det ud over kagen når den kommer ud af ovnen. Lad den stå og køle af inde du sætter tænderne i, hvis du kan.🙂

Jeg opbevarer mine stykker i køleskabet, da jeg godt kan lide den bliver ligesom konfekt. men frys eller gør med den, hvad du ønsker!

16-01-2017

Havde lyst til chokolade-horn og jeg gik i gang med at finde en lækker opskrift, hvor dejen skulle være nem at arbejde med. Det er hermed lykkes!

En meget nem proces, da de er bagt uden gær og derfor ikke skal hæve, men bages med det samme. Så ca. 60 min og så har du lækre lune chokolade-horn med mandeldrys.

Opskrift:

4 dl. mælk

50 g. smeltet smør

1 æg

3 spsk. sukker

25 g loppefrøskaller - lad det stå i ca. 5-10 min.

3 tsk. bagepuvler

40 g. kartoffelmel

65 g. majsstivelse

80 g fuldkornsrismel

60 g. fint rismel

50 g. mandelmel

Dejen er fast og til at arbejde med.

Drys lidt rismel ud på bordet og rul din dej ud til en cirkel. Derefter skær dejen over på midten og modsat så du nu står med 4 trekanter. Del dejen igen så dine trekanter bliver mindre. Du ender med at få ca 12 stk.

Placere et stykke mærkchokolade gerne 80% i bunden af din trekant, og rul det mod midten. Sørg for at dine ender er godt lukket sammen, så dit chokolade ikke flyder ud når de bages.

Pensel med sammenpisket gær og drys med mandeldrys.

Bages ved 200 grader i ca. 20 min. De skal være gyldne og indbydende.