03-11-2017

Glutenfri chokolade-konfekt-kage uden sukker, smør og mælk

Ja du læste rigtigt!

Denne kage kan du spise med god samvittighed - det kan du jo med alle kager, for nydelse er en del af det sunde liv.

Dog har denne kage ikke så mange af de usunde sager i sig, og derfor kan du fint kombinere den sammen med den sunde kost.

Den smager lækkert, ja faktisk i min mund smager den af mere, og jeg nyder et stykke hver aften, så lange der er kage i køleskabet!Cool

Opskrift:

Kog 550 g sød kartoffel

Blend med en stavblender 10 dadler ned i dine kogte kartoffler

Imens dine kartofler koger, pisker du 2 store æg ud i en skål

tilsætter 3 spsk. loppefrøskaller, og rør rundt - lad dette stå i ca. 5 min, eller imens du venter på dine søde kartofler

Du kan fint fortsætte med at putte de tørre ingredienser ned i skålen

5 spsk. kakao

et nip salt

1 tsk. vaniljepuvler, eller en stang vanilje (eller 2 tsk. vaniljesukker, hvis det er det du lige har)

2 spsk. kartoffelmel

2 tsk. bagepuvler

Jeg tilførte også lidt kunstig sødemiddel, men det behøves ikke. Hvis du ønsker det, så er det 1 spsk. af hvad enten du bruger her.

Hele massen blendes sammen med stavblenderen til du har en ensartet masse.

Op i en rugbrødsform med det hele, hvori du har lagt et stykke bagepapir.

Bages i 60 min. ved 200 grader.

Når kagen kommer ud smider du 100 g. 70% god mørk chokolade på og lader det smelte.

jeg opbevare min kage på køl, men elsker den kold som konfekt.

God kage weekend!