30-09-2017

Glutenfri kage med masser af øko-æbler

Årstiden er til æbler!

Jeg er så heldig at have adgang til de lækreste øko-æbler, også skal der selvfølgelig bages!

Så ud i haven og find æblerne og ind i køkkenet og forkæl dig selv og dine kære...

Opskrift:

200 g. blødt smør

200 g. sukker - de to ingredienser piskes sammen i ca. 10 min. på din røremaskine. Det er træls at høre på, men nødvendigt.

Massen bliver til en hvid smørcrem, hvor sukkeret er helt rørt ud.

4 æg og tilsæt 1 æg af gangen - det er VIGTIGT!

1,5 tsk. bagepuvler

200 g malet mandler vendes roligt i massen.

Hæld din dej op i en springform, beklædt med bagepapir.

ca. 10 æbler skåret i både. Jeg lader altid skrællen blive på.

Prop, og jeg mener prop alle de æbler ned i dejen/springformen som kan være der. Du tænker nok, ej nu må det være nok, men sså kommer du lige lidt mere i.

Dejen hæver op imellem æblerne og du får en svampet og fugtig æblekage med masser af æblesmag.

Bages ved 180g. i ca. 60 min - længere hvis dejen ikke slipper en kagenål.

Du kan piske frisk fløde til, men jeg anvendte cremfraiche ca, 2 dl. 38 med 2 spsk. flormelis i.