18-07-2017

Glutenfri karamel-nødde brud - lidt ala snickers, bare bedre!

Havde haft en ide om at skulle lave noget bagt karamel, med mandler, nødder og chokolade. Jeg må sige at denne ide blev til en dejlig virkelighed af en slags kage, konfekt, cremet nøddebrud - er ikke helt sikker på, hvad jeg skal kalde det, men fantastisk lækkert er det!

Opskrift:

en dåse kondenseret mælk puttes i en gryde

100 g. smør

100 g. sukker

1 spsk. vaniljesukker

100 g. mandler

100 g. saltede peanuts

jeg havde lidt græskarkerner og solsikkekerner som jeg også smed i gryden - her tænker jeg du blot skal komme det i du elsker, max 150 g. i det hele

varm det op i gryden, det skal blot lige varmes op så smøret er smeltet og det hele er blandet-smeltet sammen.

hæld massen over i et fad, som du har beklædt med bagepapir

Bages i opvarmet ovn 180 grader og bages i ca. 40-45 min.

massen skal være gylden, for at den sætter sig når den bliver afkølet

Tag den færdige kage ud af ovnen og smid 100 g. mørk god chokolade på toppen. Det smelter ret hurtigt. Lad det lige stå lidt og køle af. Når du kan tage bagpapiret og kagen op af formen, så gør det og smid den på køl.

Der går noget tid, hvor den køler, men den skal skæres inden den er helt kold, ellers bliver det for svært. Kagen bliver for hård.

Skær ud i små bidder, da det er en sød sag

Smager virkelig fantastisk