16-01-2017

Glutenfri chokolade-horn med mandeldrys, lækker-lækker-lækker...

Havde lyst til chokolade-horn og jeg gik i gang med at finde en lækker opskrift, hvor dejen skulle være nem at arbejde med. Det er hermed lykkes!

En meget nem proces, da de er bagt uden gær og derfor ikke skal hæve, men bages med det samme. Så ca. 60 min og så har du lækre lune chokolade-horn med mandeldrys.

Opskrift:

4 dl. mælk

50 g. smeltet smør

1 æg

3 spsk. sukker

25 g loppefrøskaller - lad det stå i ca. 5-10 min.

3 tsk. bagepuvler

40 g. kartoffelmel

65 g. majsstivelse

80 g fuldkornsrismel

60 g. fint rismel

50 g. mandelmel

Dejen er fast og til at arbejde med.

Drys lidt rismel ud på bordet og rul din dej ud til en cirkel. Derefter skær dejen over på midten og modsat så du nu står med 4 trekanter. Del dejen igen så dine trekanter bliver mindre. Du ender med at få ca 12 stk.

Placere et stykke mærkchokolade gerne 80% i bunden af din trekant, og rul det mod midten. Sørg for at dine ender er godt lukket sammen, så dit chokolade ikke flyder ud når de bages.

Pensel med sammenpisket gær og drys med mandeldrys.

Bages ved 200 grader i ca. 20 min. De skal være gyldne og indbydende.