03-01-2017

Glutenfri koldhævet franskbrød - nemt og ligetil...

Her i ferietiden bliver der spist en del brød til de mange hyggelige morgenmåltider.

Selv om jeg ikke har lagt så mange opskrifter ud, så bliver der alligevel bagt her i huset!

Et af de mere lækre og ret nemme brød er dette franskbrød. Jeg er fan af koldhævet brød, for det gør det så meget nemmere, når man vågner op og bare kan smide brøddet ind i ovnen, og en time senere, så nyder man det dejligste brød!

Opskrift:

Dag 1.

5 dl. vand

20 g. gær

1 spsk. honning

30 g. loppefrøskaller - lad det stå i 5-10 min.

100 g. kartoffelmel

1,5 tsk. god salt

50 g. solsikkekerner

50 g. havregryn

50 g. fuldkornsrisflager

125 g. fuldkonsrismel

Det hele røres godt sammen. Derefter tager du din form og pensler den godt med olie. I med dejen og pensel det på toppen med olie og drys med sesamfrø.

Formen kommer du nu i køleskabet til dagen efter.

 

Dag 2.

Lad dit brød hæve lunt i ca. 1 time. Jeg snyder lidt da jeg har et hæveprogram i min ovn og derfor hæver det kun 30 min ved 50 grader.

Ovnen stilles på 220 grader og brødet bages i ca. 90 min. Det skal være godt fast.