13-12-2016

Glutenfri JULE-æbletærte med marcipan-mørdejsbund

Glædelig 13. december

Jeg har været så heldig, at få fat i de lækreste økologiske madæbler, og det kom der blandt andet en ny opskrift ud af - denne deler jeg nu med jer!

En mørk tirsdag kræver selvfølgelig en skøn JULE-æbletærte med lækker marcipan-mørdejsbund. Den smager skønt, så i dag er dagen, hvor du måske skal forkæle dig selv med denne skønne kage/tærte.

Opskrift:

Step 1.

2-3 madæbler skrælles og skæres fine i både

2 spsk sukker

2 spsk. lys sirup

1 tsk. kanel

1 tsk. allehånde

1 tsk. nelliker

1 tsk. stødt ingefær

Det hele blandes sammen og stilles til side imens du laver din mørdej.'

 

Step 2.

150 g. smør

100 g. florsukker

20 g. pofiber

100 g. fint rismel

250 g. marcipan

Det hele røres godt sammen - jeg gør det på min maskine, det skal helst gå hurtigt og ikke for meget.

Stil din mørdej koldt i ca. 30 min.

Smør nu din form og pres dejen helt ud til kanterne.

Put dine æbler fint i formen, pres dem lidt ned i dejen.

Bages i ca. 45 min. ved 200 grader.

Du vælger selv dit tilbehør... (is, fløde, eller...)