10-12-2016

Jule brød bagt i gryde - smukt og smager meget jule-dejligt!

Glædelig 10. december

I dag skal i have opskriften på dette super lækre jule brød, som er bagt i en gryde.

Det er meget nemt at have med at gøre, når dejen er lavet, kommer man det blot i gryden, hvor det hæver. Derefter bages det i 75 min. også har du det mest velsmagende brød, med lækre krydderier.

Opskrift:

6 dl. lunken vand

50 g. gær

15 g. puddersukker

30 g loppefrøskaller - lad det stå i 5 min.

30 g fulkonsrisflager

1 tsk. kanel

1 tsk. allehånde

1 tsk. kardemomme

120 g mandelmel

1 tsk. salt

110 g. majsstivelse

100 g. fuldkornsrismel

Det hele røres rigtig godt sammen. Beklæd en gryde med bagepapir - husk gryden skal være af stål, så den kan holde til de varme grader i ovnen.

Skær en stjerne i dejen og drys lidt rismel på toppen.

Den skal nu hæve i mindst 60 min.

Bages ved 200 grader i 75 min.

Tages ud af gryden med det samme og køles på en rist.

Har nydt det skønne brød her til morgen og det smager virkeligt fantastisk!