08-12-2016

Glutenfri klejner i verdensklasse

Glædelig 8. december

Jeg elsker klejner helt vild.

Normalt har jeg købt dem, mere fordi jeg er den eneste i familien, som bare må have de lækre sprøde, lidt underlige kager...Cool

Denne opskrift er ikke for stor, nok til bare mig i løbet af de næste par uger.Kærlighed

Dejen er ikke super nem at arbejde med, og man skal være ret forsigtig, hvis man ønsker et vrid i dem. Ellers kan man ret nemt lave en "norsk klejne", så skal du ikke lave et vrid.

De smager fantastisk! De er sprøde og lækre, fik vist lidt for mange af dem i går...Usikker

Opskrift:

2 æg

80 g. sukker - æg og sukker piskes godt sammen

40 g. smeltet smør

1 tsk. bagepuvler

revet citronskal af en øko-citron

100 g. mandelmel

100 g. kartoffelmel

100 g. majsstivelse

Lad dejen hvile i 30 min. i  køleskabet.

Rul dejen ud på et bord, hvor du har lagt lidt kartoffelmel ud - så hænger dejen ikke fast.

Dejen skal være ca- 0,5 cm tyk.

Skær dine klejner med en klejn-spore og fold dem forsigtigt.

Kog dem i rapsolie.

De skal være gyldne på begge sider.

Når de er færdige skal de op på et stykke køkkenrul til at tage det overskydende olie.

Derefter på en rist og køle.

Når de er kolde kan du drysse med flormelis, det giver sådan et hyggeligt resultat!