06-12-2016

Glutenfri jule-bagels med smagen af alle julens krydderier

Glædelig 6. december

I dag er i så heldige at få opskriften på de super tip-top lækre jule-bagels.

Jeg har forsøgt at lave den i en sundere version, helt uden sukker i dejen. Godt nok har jeg drysset kanelsukker på toppen, men det vælger du jo selv til og fra som du ønsker.

Disse jule-bagels er så lækre svampet indei og sprøde når de kommer ud. Frys dem du ikke spiser med det samme. De er super gode at varme op igen!

Opskrift

10 dadler - uden stenVild

5 dl kogende vand - lad de 2 ingredienser stå i ca. 5-10 min

50 g smør

2 æg

50 g. gær

30 g. loppefrøskaller - lad massen stå i ca. 5 min til det gelere

1 tsk. stødt ingefær

1 tsk. nelliker

1 tsk. allehånde

1 tsk. vanilje

2 tsk. kanel

100 g. kartoffelmel

300 g. fuldkornsrismel

Lad din dej hæve i ca. 60 min.

Derefter hælder du den ud på bordet og skærer op i ca. 10 stykker

Lad en gryde med vand koge op.

Tril hver klump dej til en pølse og form den som en bagel

Kom den ned i vandet i ca 1 min.

Tag den op og lig den direkte på bagepapiret.

Pensel med æg og drys med mandler, kanel og perlesukker.

Bages ved 200 grader i ca. 30 min