01-12-2016

Glutenfri brunkager - verdens bedste!

Så er julemåneden endelig startet og Justglutenfris julekalender til alle Jer er igang.

Julen for mig består af rigtig mange traditioner. Jeg er en vaske ægte jule-fan, og nyder de mange dejlige oplevelser og aktiviteter, som følger med.

Brunkagerne er så meget jul i mit hjem. Når de er bagt, så ER det jul!

Denne opskrift er så nem at gå til, laves død hurtig, så der ikke opstår julestress.Cool

Den er dog ikke til figurtrykte brunkager, men den skæres nemt og bages derefter.

Rigtig glædelig 1.december med denne skønne opskrift:

Dag 1.

250 g smør

125 g lys sirup

250 gram brun farin - disse tre ingredienser smeltes og opløses i en gryde.

2 tsk. potaske

1 spsk. vand - potasken opløses i vandet. Derefter kommer du det op i gryden, som nu er taget af varmen.

3 tsk. kanel

1 tsk. stødt ingefær

2 tsk. stødt nellikker

1 tsk. allehånde

300 g rismel

100 g. kartoffelmel

50 g. majsstivelse

100 g hele mandler røres med til sidst.

Det hele røre jeg på min kicthenAid i blot et par minutter også er massen klar til at komme i et film beklædt firkantet fad.

Din dej skal være ca. 3 cm. høj.

Stil dejen på køl til dagen efter.

Dag 2.

Skær dit dej op. Først skærer du lange baner, derefter kan du skære tynde flotte firkantede kager ud.

Bages ca. 10 min ved 200 grader.

Lad dem køle HELT, inden du kommer dem i din kagedåse.

P.S. Gem dem for alt og alle, for når de først har smagt, så spiser de dem alle!Smiler
 stort