25-10-2016

Glutenfri sprød mysli bolle bagt på kærnemælk

Disse mysli boller er super sprøde og knasende. De smager virkelig godt, men er klart bedst samme dag de er bagt. dagen efter mister de deres sprødhed. Dog kan du jo varme dem på en brødrister, også er de dejlige igen!

Opskrift:

0,5 l. lunken kærnemælk

1,5 dl lunken vand

50 g, gær

1 spsk. honning

2 spsk. chiafrø

40 g. profiber - lad det gelere i ca. 5 min,

50 g glutenfri havregryn

40 g solsikkekerner

20 g. græskarkerner

100 g kartoffelmel

200 g fuldkornsrismel

1 spsk. salt

Lad dejen hæve i 1 time

Put smør eller olie direkte ud på din bageplade. Sæt dine boller på pladen og pensel dem med smør eller olie. Drys lidt kerner på toppen.

Bag dem ved 220 grader i ca. 40 min. De skal være godt gyldne og sprøde. Giv dem hellere 5 min. mere hvis de ikke er helt som du regnede med.