07-10-2016

Brødkrans med hjemmelavet nøddecrem - kun med meget lidt sukker

Jeg havde fødselsdag i sidste uge og jeg sytes alligevel, at der hørte lidt kage til...

Dog lavede jeg denne brødkrans med hjemmelavet nøddecrem helt uden hvidt sukker, kun med lidt sirup. Dog, hvis man gerne vil have selve bollen, hvor fuldet er noget sødere, så tilfører man blot noget mere sukker.

Men lækkert var det og smagte skønt.

Bedst dagen de er bagt!

Opskrift:

Dejen:

2,5 dl lunken vand

2,5 dl lunken mælk (her kan man fint anvende rismælk)

50 g. gær

30 g. loppefrøskaller - lad det stå i 5 min og gelere

1 æg

1 tsk. vaniljepulver

1 tsk. salt

60 g boghvedemel

90 g. maizena

160 g. rismel

50 g blødt smør, som skæres i små stykker og røres ind i dejen til sidst.

Lad det hæve 1 time

 

Nøddecrem:

200 g hasselnødder ristes af på panden

kom dem op i din røremaskine (den brugte jeg - den bliver lidt grov i strukturen) eller blender alt efter, hvor fin din crem skal være.

50 g. smeltet smør

4 spsk. sirup

100 g. 80% god smeltet chokolade

 

Rul dejen ud i en firkant

Læg din nøddecrem ud på halvdelen - og fold den anden halvdel over

Skær strimler på ca. 2 cm på langs

sno dine strimler og rund dem sammen - ligesom til en krans

Pensel med pisket æg til sidst.

Bages i 25-30 min ved 200 grader.

De skal være godt gyldne.