23-09-2016

Glutenfri Hørfrø boller og brud - knasende og smagsfulde

De er virkelig lækre. Knasende sprøde uden på og perfekte inde i - ja det er vist bare om at komme i gang med at bage her til weekenden!

Selv min mand, som ikke altid er så vild med glutenfri brød, var helt solgt.

De her boller smager som helt almindeligt brød!

Der ligger en video inde på FB siden så kan man se dem færdige og også hvordan krummen ser ud når jeg skærr bollen over.

Opskrift:

8 dl. lunken vand

50 g. gær

30 g. loppefrøskaller

2 spsk. sirup

1 spsk. salt

2 spsk chia frø - lad det hele står i 5-10 min og gelere

80 g. gule hørfrø

80 g brune hørfrø

100 g kikærtemel

100 g. havremel

100 g kartoffelmel

100 g mezina mel

100 g rismel

Det hele køres godt på din rørmaskine i ca. 5 min. lad det stå og hæve i en time.

Jeg puttede olie direkte på min bageplade, dryssede den med de hørfrø jeg bruge i opskriften, og puttede derefter dejen på. Jeg lavede dem lidt store og aflange som brud.

I min muffin form gjorde jeg det samme.

Fik i alt 12 store flotte boller af dnne portion

Bages ved 220 grader i 30 min.