12-09-2016

Koldhævede lørdags-boller

Det er altid rart, at man ikke skal til at vente på en dej, der skal hæve og derfor har jeg lavet denne koldhævede dej, som er super nem at arbejde med og ret nem at lave.

Dejen bliver lidt fast, men bollerne smagte også rigtig godt om søndagen, og kan fint fryses eller lige varmes op i dagene efter.

I dag var bollerne med på madpakkenCool

Opskrift:

3 dl. vand

2 dl. glutenfri øl

12 g gær

2 spsk. siruo

25 g. loppefrøskaller - lad det stå i 5 -10 min.

1 tsk. salt

30 g. majsstivelse

100 g. havremel

160 g. rismel

det røres rigtig godt sammen og stil det på køl natten over.

Dag 2:

Lav dine boller - brug 2 skeer og form dine boller på denne måde

Pensel dem med mælk og drys dem med lidt havremel - det giver et rustik look.

Jeg lod dem stå og hæve en lille time.

Bages ved 220 grader i ca. 35 -40 min.