29-07-2016

Glutenfrie medaljer - sprød og lækker med fløde og vaniljecrem

Vi lovede jer opskriften på de fantastiske medajler, og her kommer den.

De smagte fantastisk, sprøde smørbagte kager med fløde og vaniljecrem - alle i familien nød godt af de mange likes vi har fået.

Opskrift:

Mørdej:

150 g smør

50 g. flormelis

50 g. rørsukker

1 æg

150 g. rismel

50 g. kartoffelmel

Det hele røres sammen til en ensartede konsistens, og sættes derefter på køl. Den skal stå der nogle timer så den er helt gennemkold.

Vaniljecrem:

Laves i en gryde, hvor det lige skal koges op under konstant omrørning

2 æg

4 spsk. rørsukker

2 tsk. vaniljesukker

1 spsk. kartoffelmel

2,5 dl. sødmælk

Sættes på køl så det også er helt gennemkold.

Når du skal igang med at rulle dine kager ud er det vigtigt at du arbejder hurtigt med dejen, ellers bliver den hurtig for blød og varm.

Drys kartoffelmel ud på bordet og rul så dejen ud til ca. 0,5 cm tykkelse. Det gør ikke noget hvis den er lidt tykkere. Tryk dem ud med den form du ønsker og sæt dem på bagepapir med en spatel.

Jeg fik til 6 stk.

Bag dem ved 175 grader i ca 15-17 min. De skal være gyldne i kanterne, så hold øje med dem og afpas bagetiden derefter.

Sæt dem på risten når de kommer ud til afkølning.

Når du er klar til at gå igang med at dit fløde i en sprøjtepose, så sæt din under kage på det fad som du vil servere dem på - det er nemmest.

Husk at lave et hul til din vaniljecrem i midten af din sprøjtede fløde. Hvis du ønsker en lille klar syltetøj, tilføjer du jo bare dette.

På med topkagen og pynt med en lille klat glasur og jeg havde drysset med frysetørret hindbær på toppen.