25-07-2016

Glutenfrie boller bagt uden gær - smager og dufter som BRØD

Tit har vi glutenfrie mennesker svært ved, at få bagt brød, som har den rigtige konsistens, men disse boller er lige som de skal være!

De er ret nemme at bage, da de er bagt uden gær og derfor går det hurtigt fra du har rørt dejen sammen, til de er i ovnen og snart i munden.

Jeg bagte dem i går og fik nybagte boller til morgenmad - luksus. I dag varmede jeg dem kort i ovnen og de var lige så gode som i går. Så frisk brød hver dag - det er da skønt!

Opskrift:

0,5 l lunken vand

15 g loppefrøskaller

2 tsk. xanthan gum (købes i helsekosten)

Dette skal stå i ca. 10 min, derefter rører du det rigtig godt sammen på din røremaskine i ca. 2 min.

Tilsæt derefter mel og kerner.

125 g. majsmel

100 g kartoffelmel

50 g. kikærtemel

Jeg havde følgende kerner i, men du kan bruge det du nu har og ønsker.

2 spsk græskarkerner

2 spsk. solsikkekerner

2 spsk. chiafrø

1 tsk salt

Jeg puttede dejen op i min jumbomuffinform. En god og nem måde at få fine boller på. Ellers er dejen også nem at forme til et brød eller boller mellem to skeer.

Bages ved 175 grader i 75 min.