31-05-2016

Glutenfri gulerodsbrud med naturlig sødme - ikke tilsat sukker

Her i familien elsker vi gulerodsbrud, men jeg synes, at der er lidt rigeligt med sukker og mælk i den opskrift jeg normalt bruger, derfor kommer der nu en ny opskrift UDEN SUKKER OG MÆLK.

Smager rigtig skønt!

Opskrift:

1 l lunken vand

50 g. gær

3 spsk. honning

40 g. loppefrøskaller

2 spsk. xanthan gum

De 5 ingredienser blandes og skal stå i 5-10 min

Blad derefter resten i...

150 g. kartoffelmel

30 g. tipiocamel

150 g. rismel

50 kikærtemel

1 spsk salt

Lad det hele hæve i mindst 1 time

derefter hælder du dejen ud på bordet og laver en lille fordybning i midten til fyldet.

Fyld:

2 æg

80 g. solsikkekerner

Revet gulerod af 2 stk.

Pak dejen indover fyldet og hak godt. Det hele skal være en jævn masse med de alle ingredienserne i. Hak en passende bolle af dejen og placere den på pladen.

Jeg fik 10 store boller af denne portion.

Bages ved 220 grader i ca. 20 min. De skal være godt gyldne.