27-04-2016

GLF. Chokoladeboller/ alm. boller

Sommervejret indbyder til varm kakao og chokoladeboller... Ja, vi kan vel lige så godt få det bedste ud af det!

Disse boller er super nemme, luftige og bløde, kunne bruges som en fødselsdagsbolle. Er god at fryse og varmes når det passer dig.

Opskrift:

4 dl. lunken mælk

100 g smeltet smør

50 g. gær

3 spsk sukker

3 æg

25 g. loppefrøskaller

80 g majstivelse

1 tsk kardemomme

80 g. majsmel

1 tsk. salt

200 g rismel

Mørk chokolade ca. 150 g. hvis man ønsker en chokobolle

Det hele blandes godt og sættes til hævning i de velkendte 1,5 time. 

Skæt dine boller ud og form forsigtigt dejen uden at trykke og presse for meget i den. Det er vigtigt at luften bliver i dejen. Til sidst skal du pensle dine boller med enten mælk eller æg.

200 grader i ca. 25-30 min

Jeg fik ca. 13-15 stk.