26-04-2016

Glutenfrie studenterbrød

Så kom opskriften endelig - undskylder ventetiden, men gode kager er værd at vente på !Cool

Opskrift på mørdej:

100 g smør

50 g kartoffelmel

100 g. fuldkornsrismel

1 æggeblomme

2 spsk sukker

2-3 spsk. vand - tilføj først dette når du ser hvordan din dej arter sig. Hvis den er for tør tilsætter du blot vandet.

Det hele æltes godt sammen på din røremaskine til en jævn masse. Sæt den derefter på køl i ca. 30 min.

Tag dejen ud på det bagepair, som du skal anvende til din mørdej. Drys med lidt mel, og rul dejen ud som du ønsker den.

Bag i ca 12-15 min ved 200 grader. Hold øje med den - når den er gylden skal den ud.

Trøffelmasse opskrift:

Som tidligere beskrevet, så er det ikke nemt at give måleenheder på en trøffelmasse. Du skal prøve dig lidt frem ved at smage på din skønne trøffelmasse, men her kommer de ingredienser som du skal anvende:

Gamle kager fra fryseren, rigtig godt med kringle, kanelsnegle, chokoladekager osv. Det hele røres godt sammen på din maskine. Tilsæt syltetøj, hindbær foretrækker jeg selv. Tilsæt kakao så det både får farve og smag. Tilsæt rom - eller rom - essens, lidt af gangen. Nogle gange tilsætter jeg også chokolade, men det er ikke et "must".

Smag til hele tiden og snart sidder du tilbage med en trøffelmasse, som er fantastisk!

Sådan bygger du dinbe studenterbrød op.

Først skal din mørdej bages og køles helt ned inden du kan gå i gang med at komme trøffelmassen på.

Når din mørdej er kold, smørre du et tyndt lag syltetøj ud på hele din mørdej.

Derefter ligger du din trøffelmasse på - vær lidt forsigtig, således at din mørdej ikke knækker. Når du har gjort det er du klar til topping.

Hvid glasur kommer nu på toppen og jeg har her valgt at pynte med chokoladespånere.

De forsvandt så hurtigt, at moster der kom til kaffen ikke nåede at smage dem... - så nu skal de vist snart bagesigen, så alle kan blive glade! Cool