16-04-2016

Glutenfrie varme hveder

Så er det igen tiden til lækre varme hveder. Jeg har lavet en dejlig opskrift, som smager af skønne dejlige hveder med lækker kardemomme. De er bedst samme dag de er bagt, men ristes de, er de som nybagte igen!

Opskrift:

4 dl. lunken mælk

50 g. gær

1 spsk. honning

2 æg

2 tsk. kardemomme

20 g loppefrøskaller

2 spsk. kokosfibermel

100 g kartoffelmel

1 tsk. salt

80 g majsmel

50 g. rismel

90 g. boghvedemel

Det hele røres godt sammen på røremaskine.

Sæt til hævning i 1,5 time ude på dit køkkenbord. Dejen skal altså hæve direkte på bordet, ikke i skålen. Når hævetiden er over, skære du dem ud i de firkater, som vist på mit billede. Putter dem op i et ildfast fad, som er smurt med smør. Du skal ikke røre ved dine boller, lad dem beholde alt det luft i sig de har fra hævningen. Sæt dem lidt tæt så de bager sammen.

Bages ved 200 grader i ca 30 min.

Jeg fik ca 12 stk ud af denne portion.