09-04-2016

Glutenfri ølbrød - det bedste brød jeg har bagt!

Dette glutenfrie brød er det bedste jeg har bagt længe. Det var velsmagende, havde en super konsistens, lysten til at spise alt for meget var i den grad tilstede!

Jeg håber virkelig ,at i prøver denne opskrift. Jeg lavede det hele aftenen før, satte brødene på køl natten over og bagte det om morgenen - så var det lækker friskbagt morgenbrød til alle i huset!

Opskrift:

Lun er glutenfri øl i en gryde

1 flaske  ahornsirup tilsættes og varmes med op i gryden

50 g. gær

30 g loppefrøskaller

6-7 dl lunken vand

2 spsk. salt

100 g kartoffelmel

150 g. majsmel

200 g. fuldkornsrismel

Dejen skal være fedtet, men den bliver rigtig fin når den hæver op.

Sæt dejen til hævning i 2 timer

Drys mel på bordet, og hæld dejen derud. Du skal nu forsigtigt skære 4 stykker, pas på at du ikke trykker lutfen ud af brødet. Du skal forsigtigt rulle dem i form. Jeg er meget nænsom, så jeg bibeholder luften i brødet. Når du er færdig, skal de bare over på bagepladen, og stilles på køl til natten over.

Dagen efter tager du dem ud af køleskabet, lader dem stå ca. 1 time ude på køkkenbordet. Sæt ovnen på 240 grader. Jeg sprayede dem med vand inden de blev bagt og dryssede mel på dem, det giver et rustik look.

De første 20 min ved høj varme 250, derefter skruer du ned til 200 grader i 30 min. Lad dem afkøle på en rist når de kommer ud!