06-04-2016

GLF. Høje snegle - FANTASTISKE

Når man bliver 18 år og drømmer om højesnegle, så er det jo bare at komme i gang med at bage.

Jeg tog udfordringen op og tænkte at selvfølge kunne det lade sig gøre, både at få en luftig og lækker snegl, som levede op til den velkendte kanel-remonce smag som vi så godt kender. 

Opskrift:

50 g. gær

300 ml. lunken vand

2 spk. loppefrøskaller

1 æg

1 tsk. kanel

1 tsk kardemomme

1 tsk. salt

2 spk. sukker

1. dl majsmel

5 dl. fuldkornsrismel

100 g. smeltet smør

Det hele røres sammen og stilles tilside imens du laver remonce

Remonce:

2,5 dl. brun farin

150 g smør

2 store spk. kanel

Marcipan du vælger hvor meget du er til, men 50 til 100 g. er dejligt!

Bland det hele sammen til en masse.

Tag nu dejen ud på et meldrysset bord. Rul den ud i så den har ca 0.5 cm tykkelse. Smør remoncen ud på dejen. Jeg bruger tit fingrene til hjælp, da dejen nemt kan gå lidt i stykker. Rul dejen sammen og skær sneglene i ca 3 cm tykkelse. Put dem direkte ned i din faste form, hvor de skal hæve. Du skal pensle dem med æg inden hævning og drys dem med mandler.

Stil dem til hævning i 1 time, eller gerne lidt mere.

Bages ved 200 grader i 30 min.

Jeg synes de er lækrest, hvis man putter sin glasur på med det samme de kommer ud af ovnen. Man kan også ligge et stykke lækkert mørk chokolade på toppen, som så langsomt vil smelte ned i kagen. Mums!

De er rigtig gode at fryse, for så lige at give dem et hurtigt opvarm i ovnen.

De her snegle er alle i huset glade for, alle kammeraterne nyder dem også uden at spørge: "Er de her glutenfrie..."