06-04-2016

GLF. Italienske forkostboller med frisk spinat, revet mozzarella, og rød carry

Meget velsmagende og luftige frokostboller med tvist af italien - uhm!

Synes tit jeg mangler lidt brød på farten, som ikke behøver pålæg, men bare kan nydes, som de er og stadig have en lække smag - det kan disse boller.

De er også gode at fryse, skal bare lige varmes op i ovnen også med i madpakken...

Opskrift:

1 liter lunken vand

50 g. gær

35 g loppefrøskaller - lad de tre elementer står i ca 5 min.

2 spsk. salt

2 tsk. rød carry pasta

1 god håndfuld frisk spinat

100 g revet mozzarella

100 g kartoffelmel

2 spsk. kokosfibermel

100 g majsmel

150 g rismel

50 g boghvedemel

Det hele røres godt i ca. 4-5 min på din røremaskine.

Dejen er ret fugtig, men fortvivl ikke, den bliver perfekt når den har hævet.

Stil den lunt til hævning i ca 1,5 time.

Vend derefter dejen ud på et meldrysset bord. Jeg har altid lidt olie på bordet ved siden af, således, at jeg først dypper min håndflade i olien derefter former jeg bollen forsigtigt, og slutter af med at give den lidt mel.

Skær din boller forsigtigt ud - så de er nemme at tage fra,

når de skal formes. Når man arbejder med denne dej, så er det ikke, som at arbejde med en alm. hvededej. Glutenfri dej har en helt anden struktur, derfor står man ikke og former det på samme måde. Prøv dig frem, men vær nænsom og forsigtig.

Bages med det samme du har formet dine brød/boller.

Bages de første 10 min. ved 220 og derefter 30 min. ved 200

Jeg fik 11 boller og et brød ud af denne potion.