06-04-2016

Kammerjunkere og glade unger

Det gør noget ved os alle! Solen kommer frem, alt er grønt, der kommer mere overskud frem i os alle. Denne tid er en af mine favorit årstider - foråret - her liver jeg lidt op igen efter en lang og kold vinter med gråvejr, sne og kulde.

Vi har altid spist meget koldskål med kammerjunkere - jeg er faktisk vokset op med at det var en ret man kunne få til aftensmad. Det må jeg sige at vi dog ikke gør her i huset med 3 teenagere, det går bare ikke.

Marius er allerede begyndt at længes efter den læskende dessert, og derfor gik jeg idag igang med at få lavet de glutenfrie kammerjunkere. Mormor har smagt dem, som den første og hun mente at de var lige så gode som en lækker småkage - så er de vellykket!

Så i gnag med at bage, hjemmebagte kammerjunkere er meget bedre end dem du køber!

 

Opskrift:

1 æg

2,5 dk mælk

1 strøgen spk. Loppefrøskaller 

100 g. smør 

100 gr. Rørsukker (eller kokossukker)

1 tsk. Bagepulver

Nip salt

1 tsk. Vanillepulver eller vanillesukker

200 g. fuldkornsrismel

Det hele blandes sammen, start dog med, at blande de våde ting først. Derefter ruller du to lange pølser af dejen. Skær dem ud så du kan trille en kugle der er på størrelse med en valnød, sæt et lille prik med din tommeltot i hver kammerjunk.

Bages i 10-12 min ved 200 grader

Når de lige har kålet et øjeblik, kan du flække alle dine junkere. Sæt dem tilbage i ovnen i 35 min og lad dem nyde eftervarmen fra ovnen.