Mine opskrifter

18-01-2018

Tør du at prøve...?

Ja det lyder crazy, at man virkelig kan få noget lækkert ud af, at bage med kikærter, men jeg synes faktisk at det går helt fint!Cool

Jeg kan godt lide at få lidt sødt, men det er da dejligt når det søde samtidig er sundt. Denne kage/mysli-bar-kage er super god, smager af mandel kage, mætter helt vildt, så et stykke er rigeligt.

Opskrift:

Du tager en dåse udbløde kikærter og blender dem helt fint

100 g. dadler

2 spsk. kokosolie

70 g. mandler - bare i blenderen som de er

2 spsk. flydende sød - eller hvis du ønsker at bruge sirup, så gør du det

1 spsk. mandelessens

90 g. glutenfri havregryn

1 tsk. bagepuvler

Når hele massen er kørt godt sammen, stopper du din blender og rør 100 g. 85% mørk chokolade rund i massen.

Beklæd en firkantede form med bagepapir og put din dej derop. Jeg brugte en brownieform, den var passende.

Bag i ca. 30 min ved 180 grader

Når du tager den ud af ovnen, skal den lige have lov at køle lidt inden du skære den ud i stykkerne.

 

 

03-11-2017

Ja du læste rigtigt!

Denne kage kan du spise med god samvittighed - det kan du jo med alle kager, for nydelse er en del af det sunde liv.

Dog har denne kage ikke så mange af de usunde sager i sig, og derfor kan du fint kombinere den sammen med den sunde kost.

Den smager lækkert, ja faktisk i min mund smager den af mere, og jeg nyder et stykke hver aften, så lange der er kage i køleskabet!Cool

Opskrift:

Kog 550 g sød kartoffel

Blend med en stavblender 10 dadler ned i dine kogte kartoffler

Imens dine kartofler koger, pisker du 2 store æg ud i en skål

tilsætter 3 spsk. loppefrøskaller, og rør rundt - lad dette stå i ca. 5 min, eller imens du venter på dine søde kartofler

Du kan fint fortsætte med at putte de tørre ingredienser ned i skålen

5 spsk. kakao

et nip salt

1 tsk. vaniljepuvler, eller en stang vanilje (eller 2 tsk. vaniljesukker, hvis det er det du lige har)

2 spsk. kartoffelmel

2 tsk. bagepuvler

Jeg tilførte også lidt kunstig sødemiddel, men det behøves ikke. Hvis du ønsker det, så er det 1 spsk. af hvad enten du bruger her.

Hele massen blendes sammen med stavblenderen til du har en ensartet masse.

Op i en rugbrødsform med det hele, hvori du har lagt et stykke bagepapir.

Bages i 60 min. ved 200 grader.

Når kagen kommer ud smider du 100 g. 70% god mørk chokolade på og lader det smelte.

jeg opbevare min kage på køl, men elsker den kold som konfekt.

God kage weekend!

 

30-09-2017

Årstiden er til æbler!

Jeg er så heldig at have adgang til de lækreste øko-æbler, også skal der selvfølgelig bages!

Så ud i haven og find æblerne og ind i køkkenet og forkæl dig selv og dine kære...

Opskrift:

200 g. blødt smør

200 g. sukker - de to ingredienser piskes sammen i ca. 10 min. på din røremaskine. Det er træls at høre på, men nødvendigt.

Massen bliver til en hvid smørcrem, hvor sukkeret er helt rørt ud.

4 æg og tilsæt 1 æg af gangen - det er VIGTIGT!

1,5 tsk. bagepuvler

200 g malet mandler vendes roligt i massen.

Hæld din dej op i en springform, beklædt med bagepapir.

ca. 10 æbler skåret i både. Jeg lader altid skrællen blive på.

Prop, og jeg mener prop alle de æbler ned i dejen/springformen som kan være der. Du tænker nok, ej nu må det være nok, men sså kommer du lige lidt mere i.

Dejen hæver op imellem æblerne og du får en svampet og fugtig æblekage med masser af æblesmag.

Bages ved 180g. i ca. 60 min - længere hvis dejen ikke slipper en kagenål.

Du kan piske frisk fløde til, men jeg anvendte cremfraiche ca, 2 dl. 38 med 2 spsk. flormelis i.

28-08-2017

Ikke nok med at jeg lever glutenfri, så er jeg også begyndt at spise ud fra "sense-begreberne".

Jeg mærker en stor forskel i min krop, og jeg nyder min kostomlægning. Det betyder også at en del af mine opskrifter vil tage udgangspunkt i denne måde at leve på, men det skader ingen, tror kun det er en fordel for de fleste.

Denne rabarber-crumple kan du spise om morgen sammen med din skyr, spis den lun med en lille klat flødeskum, eller nyd den som et mellemmåltid.

Opskrift:

800 g rabarber skåret i skiver

150 g. sukrin gold

2 spsk. flydende sød

100 g. hakkede mandler

100 g solsikkekerner

4 spsk. chiafrø

50 g. græskarkerner

50 g. havregryn (glutenfrit)

90 g. hakket 85% mørk god chokolade

Det hele blander du sammen i en stor skål, så sukkeret, mandlerne og kernerne er blandet. Hæld hele massen op i en tærteform.

Bages ved 160 g. i 60 min.

Det er en crumble af den rustikke slags. (Manden i huset synes ikke det var kage)

 

18-07-2017

Havde haft en ide om at skulle lave noget bagt karamel, med mandler, nødder og chokolade. Jeg må sige at denne ide blev til en dejlig virkelighed af en slags kage, konfekt, cremet nøddebrud - er ikke helt sikker på, hvad jeg skal kalde det, men fantastisk lækkert er det!

Opskrift:

en dåse kondenseret mælk puttes i en gryde

100 g. smør

100 g. sukker

1 spsk. vaniljesukker

100 g. mandler

100 g. saltede peanuts

jeg havde lidt græskarkerner og solsikkekerner som jeg også smed i gryden - her tænker jeg du blot skal komme det i du elsker, max 150 g. i det hele

varm det op i gryden, det skal blot lige varmes op så smøret er smeltet og det hele er blandet-smeltet sammen.

hæld massen over i et fad, som du har beklædt med bagepapir

Bages i opvarmet ovn 180 grader og bages i ca. 40-45 min.

massen skal være gylden, for at den sætter sig når den bliver afkølet

Tag den færdige kage ud af ovnen og smid 100 g. mørk god chokolade på toppen. Det smelter ret hurtigt. Lad det lige stå lidt og køle af. Når du kan tage bagpapiret og kagen op af formen, så gør det og smid den på køl.

Der går noget tid, hvor den køler, men den skal skæres inden den er helt kold, ellers bliver det for svært. Kagen bliver for hård.

Skær ud i små bidder, da det er en sød sag

Smager virkelig fantastisk